Dirt Track Rolls Royce
.
Kullanılan kitler:
Minicraft 11209  Rolls Royce Silver Cloud
Revell Snap 85-1909 Humvee
.
Başlama: 18 Ağustos 2004
Bitirme: 13 Eylül 2004

  Sayfa 1 / 2


Bir modelcilik platformunda "Farklı olmaya cesaret et" temalı bir çalışmada doğdu. Elde ne var diye bakındığımda, aklıma Humvee şasisi üstüne bağlanmış bir Rolls-Roce Silver Cloud ile toprak pist yarış arabası yapmak aklıma geldi.
Her ikisi de düşük kaliteli, gözardı edilebilecek kitlerdi.


18 Ağustos 2004:

İlk olarak nasıl görüneceğine ilişkin kontrol. Dingil aralığı hemen hemen aynı ama RR gövdesinin 10 mm kadar genişletilmesi gerekiyordu.




RR'un gövde, kaput ve bagajını boydan ikiye böldüm.




Gövdeyi Hummer şasisi üstüne koyup tekerlek açıklıklarının nasıl boşaltılacağını belirledim.




20 Ağustos 2004:
Çamurluk boşaltmalarını genişlettikten sonra, plastik levhalardan 10 mm genişlikte şeritler kesip ikiye böldüğüm gövdeyi birleştirdim. Yapışma zayıf kalmasın diye alttan daha geniş bir şerit yapıştırdım.




21 Ağustos 2004:
Doğal olarak, yeteri kadar macun uyguladım.




22 Ağustos 2004:
Depo kapağı dışa detay idi, düzeltip oyarak içe detay yaptım.




Kendi ön ızgarasını genişletmek şansı olmadığından, sıfırdan yapma yoluna gittim. Plastik levhalardan ana yapıyı oluşturup ızgara lamalarını yapıştırdım. Mat siyaha boyadım, üstüne Bare Metal Foil yapıştırıp boşlukları kesince daha gerçekçi bir görünüm alacak.




26 Ağustos 2004:
Gövdeyi mat beyaza boyayıp yüzeylerde bir sorun var mı diye baktım. Ön ızgarayı da kontrol amacı ile yerine oturttum.




27 Ağustos 2004:
Tabanı hazırladım. Daha önce gövdeye göre traşlamıştım, iki parça levhayı orta tünelin iki tarafına yapıştırıp takla kafesi için delikleri açtım.




Takla kafesini yerinde kesip biçerek yaptım.




28 Ağustos 2004:
Far koymayacağım için, far yuvalarının yapılması gerekiyordu. uygun bir ilaç ambalajından parça kesip oyduğum deliğe yapıştırdım.


29 Ağustos 2004:

Aşağıdaki kalabalık, ön göğüslük yapımı ve tabana göre doğru yerleştirilmesi için yaptığım kartondan şablonlar. Takla kafesi tabanda, göğüslük ise gövdede bağlı olacağı için hassas bir belirleme gerekliydi. Göğüslük paneli en altta görülüyor.



Bir ataş telini büktüm ve plastik borulardan parçalar hazırladım. Ortadaki baru, göğüslük için bir mafsal görevi yapacak. Taban ve gövdenin birleşmesi sırasında, esnek olduğu için doğru açıyı alacak ve o pozisyonda epoksi ile sabitlenecek.




Epoksi kururken, herşey yerli yerinde.


30 Ağustos 2004:
Parça kutumdan bir direksiyon buldum ve plastik bir boru keserek uygun açıyı bulmak için geçici olarak yapıştırdım.




Ön göğüslüğü mat siyaha boyadım ve gösterge panelini levhadan kestim.




Göstergeleri bilgisayarda hazırlayıp bastım ve panelin arkasına yapıştırdım. Paneli alüminyuma boyadım ve ışıklar ile anahtarlar için delikler deldim.




Paneli bitirdim. Topluiğne başlarını şeffaf kırmızıya boyayarak ikaz ışıklarını oluşturdum. Anahtarlar için metal tel kesip siyaha boyadım.





.............................