Türk Hava Yolları
DC-10 "TC-JAV Ankara"
Kaza Öncesi Dioraması
.
Kit: Kitech No:DF335
Başlama Tarihi: 24 Eylül 2007
Bitiş Tarihi: 11 Aralık 2007
Sayfa  2  / 3
02 Aralık 2007:
Tabanın yapımına başladım. Arazi kaba eğimini vermek için alt tarafa ahşap takozlar koydum, bunları esas tabana alttan vidalamak için de kullanacağım.
Arazi eğimini, kaza mahallini Google Earth'ten bakarak okuduğum yüksekliklerle tayin ettim.
Komple tabanın kaba görüntüsü.
08 Aralık 2007:
Ağaçların yapımına geçtim. Bahçedeki mazıdan dal uçları kopartıp 4 gün radyatörün üstünde kurumaya bıraktım. Sonra ölçeğe uygun boylara kestim, üstlerine saç spreyi sıktım ve hazırladığım bu "gövdeleri", Faller'in açık ve koyu yeşil renkte ince doğranmış karışımına batırarak malzemeyi gövde üstünde topladım.
Biten ağaçlardan yakın bir görüntü.
Uçağın havadaki pozisyonunu tespite sıra geldi. Kaza raporlarından, yere çarpmadan önce sola doğru 17 derece ve burunda 4 derece pike açısı olduğu biliniyor. Bu açıları verecek şekilde, uçağın üstüne oturacağı bir şablon yaptım (açıları keserken yer eğimini hesaba kattım).
Bu pozisyonda ölçüler alarak, uçağın altına ve sol kanat ucuna ataş telinden bozma 2 adet daha tel yaptım ve ısıtarak gömdüm. Uçak bu 3 ayak üzerinde doğru açıda durmakta. Teller, daha sonra ağaçlar ile gizlenecekler.
Toprak kısmı için cam macunu uyguladım. Tamamının kaplanması uzun sürer de macun kurursa diye önce uçağın yer alacağı orta kısımda çalıştım. 
Macunun üstüne en ince ölçülerde çimen, toprak, taş gibi elemanları döşedikten sonra önce 3 tane telin etrafına ağaç yerleştirip onların görünmezliğini garantiledim.
Daha sonra da, içeriden dışarıya doğru çalışarak diğer ağaçları da yerleştirmeğe devam ettim. Sol kanadın geçtiği yerdeki ağaçları biçmiş olması gerektiği görüntüsünü verdim.
Uçağın ağaçlara temas etmediği gövde ve sağ kanat altında da hava akımına kapılıp eğilmiş olan ağaçları yerleştirdim.
09 Aralık 2007:
Ağaçların yapımına ve tabanın kaplamasına kademe kademe devam ettim.