FORD TRANSİT
"Çiçek Abbas"
Orijinal Model: Italeri 3687

Ölçek : 1/24
Başlama: 22 Ekim 2016
Bitirme: 20 Şubat 2017  

Sayfa 4 / 5


 
10 Ocak 2017:
Camları yerleştirmeden önce, cam lastiklerini içten ve dıştan boyadım. İç ve dış paneller arasını boyamak epey sıkıntılı oldu.

11 Ocak 2017:
Camları paneller arasından sürerek yerlerine yerleştirdim.


15 Ocak 2017:
Ön cam çevresini mat siyaha boyadım.


İç panelleri boyayıp yerlerine yapıştırdım. Orta kapıdaki çekme kulpunu izolasyonlu telefon teli ile, kapı açma kolunu ise bükülmüş topluiğneye bakır pul lehimleyerek yaptım. Tavan kaplamasını da yerleştirdim.


Bu sırada, modellediğim orijinaldeki egzoz çıkışının farklı yerde olduğunu keşfettim ve boru ucunu keserek çıkışı içe doğru aldım.


Daha önce yaptığım cam içindeki püskülleri yerine yapıştırdım.


18 Ocak 2017:
Ön camdaki hat tabelası ve askıları. Askıları, çift taraflı şeffaf yapışkan bant üstüne UV-kürlü jel tırnak yapıcı malzemeye telin bir ucunu gömerek kürleme şeklinde yaptım. Tabelayı boyalı asetat üstüne hazırladığım şeffaf dekali uygulayarak yaptım. Yapışkan bandı çevresinden kestim, tabelaya telleri geçirdikten sonra koruyucu kağıdı çıkardım ve ön camdaki yerine yapıştırdım.


Ön camın geçici montajla tabelalı olarak görünümü.


Ayna altındaki besmele yazısı ve boncukları da şeffaf dekale basıp asetata yapıştırdım, çevresinden kesip aynaya çift taraflı bantla arkadan tutturdum.


Arka camdaki ters Çiçek Abbas yazısını da hazırladığım şeffaf dekal ile cama içten uyguladım.


18 Ocak 2017:
Güneşlikleri kalın kağıttan çift kat olarak yaptım, ayna grubu ile beraber yerlerine yapıştırdım.


Arka lambaları bilgisayarda çizdim, plastik levhadan kestim. Bunu yapışkanlı alüminyum bant ile kapladım. Renkli olacak kısımları ayrıca pütürlü folyo taşıyıcıdan kesip şeffaf cam boyası ile renklendirdim. Taşıyıcının kendi yapışkanlığı ile alüminyum kaplamanın üstüne tutturdum.


20 Ocak 2017:
Arka lambaları yerlerine yapıştırdım. Ön sinyaller için de pütürlü folyo taşıyıcıyı alüminyum bant üzerine yapıştırıp boyadım, kompleyi çift taraflı yapışkan bant ile yerine sabitledim.


24 Ocak 2017:
Plakalarda kabartma yapmayı denedim. Alüminyum kanal bandının arkasına plakaları ters olarak bastım, tükenmez kalem ucu ile arkadan üzerinden geçtim, ön yüzeyde kabartılar oluştu. Sonra hazırladığım dekali alüminyum banda uyguladım, kenarlardan kestim.


26 Ocak 2017:
İç taraftaki çiçekleri hazırlayıp yapıştırdım.


28 Ocak 2017:
Ön göğüsteki pelüş kaplamalar için bir toz bezinden parçalar kesip boyalı suda bekletip bezleri boyadım. Çıkardığım şablona göre kesip çift taraflı ince yapışkan bant ile göğüslüğe yapıştırdım.


29 Ocak 2017:
Daha önce hazırladığım çiçekleri boyayıp port bagaj etrafına sardım.


Ön kapı camlarında olan iki tırnak ile camları kapıya geçirmek imkansız olduğu için bir tanesini kesmek gerekti. Siyah yapışkanlı folyodan şerit keserek camın iç ve dışından kelebek camı dikmesi olarak uyguladım.
Kapıdaki ceplerin boşluklarından kapı içi görünmesin diye arkadan siyah kağıt ile kapattım.


31 Ocak 2017:
Kapı menteşelerinin alt yuvası şasi tarafında idi. Sağlıklı bir bağlantı olmadığı için şasideki yuvayı kestim, çamurluk içine yeni yuva yapıp yapıştırdım.


07 Şubat 2017:
Modeli topladım. Arka kapı kolunu, telleri lehimleyerek yaptım.


Daha işi var...


11 Şubat 2017:
Kaputtaki grapon kağıdından kedi merdivenlerini kağıttan bükerek yaptım, boyadım ve kaputa yapıştırdım.


12 Şubat 2017:
Port bagaj ayak uçlarını pirinç levhadan kesip büktüm, boyadım ve yerine yapıştırdım.



..............