1931 Ford A - Woody
 

Ölçek : 1/25
Kit No: Revell 85/7637
Başlama: 12 Ocak 2009
Bitirme: 28 Şubat 2009

Sayfa: 1 / 2



 
12 Ocak 2009:
Kit kutusu ve içindekiler..

..


13 Ocak 2009:
Ön takım, süspansiyon, akslar, arka dingil elemanları hep kromajlı parçalara basılmış, bunu hiç sevmedim. Ha bire kromaj kazıma olacak.
Ön dingil grubundan işe başladım. Uzun ve kısa rotlar çok zayıftı, eklemleri de montaj talimatında gösterildiği gibi yapıp tespit etmek riskli ve güvensizdi. Bundan dolayı bu iki parçayı ataş telinden imal ettim.


Mafsal uçlarında birer damla japon yapıştırıcı ile çıkmayı engelledim.


14 Ocak 2009:
Montaj bitince ön ve arka dingil gruplarını mat siyaha boyadım.


16 Ocak 2009:
Detaylandırma için daha sonra koymayı düşündüğüm dolaşım pompası mili için 0.5 mm uç ile delik deldim.



17 Ocak 2009:
Bu arada, çamurluktaki yedek lastik yuva deliğini açtım ve yedek lastik yuvasını yerine yapıştırdım.



Deneme yapmak için, taban tahtalarını boyayıp 2000 no. zımpara ve siyah yıkama ile eskittim. Fena olmadı. Daha sonra belki üzerinde biraz daha çalışırım.


18 Ocak 2009:
Motoru topladım, ama iş manifoldları yapıştırmağa gelince emme ve egzoz manifoldlarının branşman boylarının farklı olduğunu gördüm. Bloğa hepsinin oturabilmesi için egzoz manifoldunun boylarını kısalttım.


Şu ana kadar motorun toplanmış hali. Daha gerçekçi görünüm için alüminyum telden yaptığım dolaşım pompası mili ve distribütör-bujiler arasındaki kabloları da ekledim.

Volan muhafazası şasideki motor kulaklarının arasına sığmadığı için kulakları biraz kırpmak zorunda kaldım.


21 Ocak 2009:
Ön kapıların her iki taraftaki alt menteşelerinin pimleri ya kırılmıştı, ya da kalıptan çıkmamıştı.. Yeni pimler imal etmem gerekti. Menteşe gövdelerini 0.5 mm uç ile deldim.
..........
Bakır telden uygun boyda kesip menteşe gövdesinde açtığım deliğe geçirdim ve japon ile tutturdum.


 24 Ocak 2009:
Şimdiye kadar olan imalatın en uğraştıran yeri tekerlekler oldu. Lastiklerin ortasında, jant çukuruna yerleşmesi gereken bir çıkıntı vardı ama iç-dış parçadan oluşan jantı bu engelden geçirmek imkansızdı. İç ve dış parçaları lastiğin her iki tarafından yanaştırıp lastik jantın içinde kalacak şekilde yapıştırmak da olanaksızdı, çünkü jant parçaları, yapıştırma için gerekli baskıyı kaldıramayacak kadar zayıflardı. Bu yüzden, lastiklerin içindeki çıkıntıyı traşladım ve iki parçası yapışık jantları lastiğin içine sürdüm. Ancak böyle yaparken bile ön iki tekerlekte de kırılma faciası yaşandı...

....


 25 Ocak 2009:
Kırılan tekerlekleri onarıp sonunda dingillerle beraber şasiye bağlayıp yürüyen şasiyi oluşturdum.


 Daha önceden boyamış olduğum alt gövdeyi yürüyen şasiye yapıştırdım.


 31 Ocak 2009:
Gösterge panelinin görünen yüzünde itme pim izleri vardı, onları zımparalayıp macunladım. Sonra da #11 bıçağın sırtı ile ağaç deseni izleri yaptım.

....


 03 Şubat 2009:
Göstege panelini boyadım ve ahşap kısma koyu kahve ile yıkama yaptım. Gösterge decallerini yapıştırmak yerine boyadım ve su damlası jeli ile dışbükey camlar oluşturdum.


 
 
.........