ANADOL
34 KA 501

Renç Koçibey'in  otomobili

Ölçek : 1/24
Başlama: 1 Aralık 2010
Bitirme:   23 Şubat 2011

Sayfa 2 / 3


 
20 Aralık 2010:

Kapı dış ve iç panellerinin arasını polyester macun ile doldurup ön tesviye yaptım.


12 Ocak 2011:
Şasiyi 3 parça halinde sac levhadan lazer kesim yaptırdım. Sağa-sola dönebilen ön takım yapmak istedim. Salıncak uçlarını deldim, M2 diş açtım ve buralara M2 vidanın başını keserek yaptığım saplamaları vidalayıp dönmesin diye japon yapıştırıcı ile tutturdum.  4 mm lik pirinç çubuktan kestiğim parçaların (kingpin) göbeğini delerek M2 diş açtım. Bu parçaların ortalarına da aksı bağlamak için M2 diş ile yuva hazırladım. Rot kolları için 1,2 mm lik telin ucunu yassıltarak 1 mm çapında delik deldikten sonra kolları büktüm ve kingpinlere açtığım deliklere yerleştirerek lehimledim.



5/32" pulun içine M2 somunu yerleştirip japon yapıştırıcı ile tespit ettim (fren diskleri oldu). Bu parçaları da aks görevi gören M2 saplamalara vidalayıp tekerlek bağlamaya hazır hale getirdim.  Daha sonra araya uzun rot yapılacak.



15 Ocak 2011:
Yaptığım kısa rot kolları çalışma geometrisi için uygun olmadı, söktüm ve yeni bir şekilde tekrar yaptım. 1,2 mm lik çelik telden de uzun rotu yaptım, pirinç bir boru ile de uzun rota yataklama yaptım. Pirinç boruyu şasiye epoksi yapıştırıcı ile sabitledim.


21 Ocak 2011:
Arka dingil grubu da toplandı. 4 mm lik plastik borunun üstüne diferansiyeli döktüm, içinden uçlarına M2 diş açtığım pirinç çubuğu geçirdim. Arka dingili yine lazerde kestirdiğim arka yaprak yayların yuvasına geçirdim ve japonla yapıştırdım.  M4 için olan pulların içine yine M2 somunları japonla yapıştırıp milin üstüne geçirdim ve arka kampana yüzeylerini elde ettim. Komple aks grubunu şasiye epoksi ile yapıştırdım.



23 Ocak 2011:
Ford Escort kitinin jantı ile uygun bir lastiği kullanmak sureti ile offseti düşük komple jant ve lastik yaparak kalıp aldım, siyah polyesterden parçaları döktüm, tesviye edip boyadım.
 


24 Ocak 2011:
Şaftın ucuna gelecek istavrozu bir kitten keserek çoğaltmak üzere kalıp aldım, plastik çubuğun ucuna akemiden dökerek ek yaptım ve bitmiş parçayı epoksi ile yerine yapıştırdım.


Motoru detaylamaya başladım. Vantilatörü pirinç levhadan kestim, ortasına tel lehimleyip boyadım. Distribütörü plastik çubuktan yaparak ısıtılmış topluiğne ucu ile kablo yerlerini açtım. Hava filtresi için metal bir pulun altına plastik levhadan parça kesip yapıştırdım.

 
 31 Ocak 2011:
Motora buji ve kablolarını çekip hava filtresini yapıştırdım. Daha sonra diğer elemanları da yapıştırarak şasi grubunu oluşturdum.



Gövdedeki kapı boşluğu arka tarafını da polyester macunla doldurdum.


06 Şubat 2011:
Roll-bar uygulaması için 2 mm lik lehim telini kıvırarak yerinde kontrol ettim.


Kapılar açıldığı için koltukların gerçeğe uygun olması gerekiyordu. Bunun için iki koltuğun minderlerini uygun kalınlıkta kestim. Telden koltuk ayaklarını hazırlayıp, koltuğun altına deldiğim deliklere yerleştirip yapıştırdım.


13 Şubat 2011:
Kapı içlerindeki cam açma kollarını traşladım, ortasına delik açıp daha sonra yerine koymak üzere topluiğneden açma kolu yaptım.


Bagaj panelini gövdeye yapıştırdım ve kontrol astarı attım.


14 Şubat 2011:
Bagaj ve kaput için 0.8 mm telden dayama çubukları yaptım.


16 Şubat 2011:
Tavan iç kaplaması için şablon çıkarıp maske bandından parça keserek tavanın içine yapıştırdım.


17 Şubat 2011:
Koltukları tabana tespit için 0.8 mm telden U şeklinde parçalar yaptım, tabana bunların geçmesi için delikler deldim. Bu parçaları deliklerden geçirip alttan japon yapıştırıcı ile koltukları tabana tespit ettim. Koltuklar gerçeğindeki gibi yatırılabilmekte. Daha sonra roll-barı da boyayıp tabandaki yerine yine japon yapıştırıcı ile bağladım.



Izdıraplı maskelemelerden sonra gövdeyi de boyadım. Ufak tefek taşmalar rötuşlanacak.


.......