ANADOL
34 KA 501

Renç Koçibey'in  otomobili

Ölçek : 1/24
Başlama: 1 Aralık 2010
Bitirme: 23 Şubat 2011  

Sayfa 3 / 3


 
20 Şubat 2011:

Fren ve debriyaj merkezlerini tel ucuna plastik çubuk geçirerek boyadım, yerlerine yapıştırdım. Aküyü silgiden kesip iğne parçalarıyla kapakları ve kutup başlarını yaptım, bir miktar kablo da bağlayıp uçlarını aşağı doğru sallandırdım. 

Bilgisayarda hazırladığım çıkartmaları da sulu çıkartma kağıdına basıp yerlerine yapıştırdım, üstüne koruyucu vernik uyguladım. 


21 Şubat 2011:
Bagaj tabanını desenli kartvizitten kesip siyaha boyayarak oluşturdum. Stepneyi de hazırladım ama çukura tam sığmadığı için altından biraz keserek yerine yerleştirdim. Nasıl olsa görünmüyor  :-)


Facia!  Kapı içlerini boyarken dışarısını maskelemiştim. Bantları sökerken kapı çıkartmaları da söküldü. Halbuki yapışkanı da zayıflatmıştım. Vernik yeterince koruyamamış demek...  Çıkartmaları tekrar yaptım.
Kıssadan hisse: Uygulanmış çıkartmanın üstü bantlanacaksa, bandın çıkartmaya temasını önlemek için araya kağıt parçası koymak gerekir.


23 Şubat 2011:
Ön spot lambalar için düğmecinin birinde (ne işe yaradığını kestiremediğim, ama bu işe uygun gördüğüm) takı malzemesini kullandım. Malzemeye delik açıp topluiğne sapladıktan sonra uygun boya kestim. Tamponun iç tarafına bunların yerleşeceği kanalları açıp japon ile yapıştırdım.


Motor bölümünü detaylamaya girdim. Ön radyatör ve kalorifer hortumları için farklı kalınlıklarda lehim teli kullandım. Kelepçe görüntüsünü boyayı kazıyarak sağladım. Kilometre ve gaz tellerini 0.35 mm lik telden yaptım. Sigorta kutusu ve diğer kablo demeti için de yine 0.35 mm telleri sarmal hale getirdim. Cam yıkama suyu şişesini plastik çubuktan yaptım. Sıvıyı yeşil cam boyası ve mat beyaz boyayı karıştırarak tonladım, kuruduktan sonra üstüne mat beyaz ile tozlama geçince gerçeğe yakın bir görüntü sağlandı.



Motor kaputu ve bagaj kapağı lastik gergilerini imal etmek için :

1- Polyester bir parçayı oyarak dişi kalıp yaptım.
2- Siyah renkli yapıştırma plastiğini (glue-gun) kalıba doldurdum.
3- Yüzeyden yukarıda kalan kısmı maket bıçağı ile kesip çıkardım.
4- Kalıptan çıkarılmaya hazır parça
5- Kalıptan çıkarılmış parçalar.


 Ve mutlu son.


















.......