.
RENAULT 12

1977 LONDON-SYDNEY RALLİSİ TÜRK MİLLİ TAKIMINDAN 34 ZN 833.
.
Başlama: 29 Ekim 2005
Bitirme: 03 Mayıs 2009

Sayfa 5 / 9

08 Ağustos 2008:
Uzuuun bir aradan sonra tekrar işe koyuldum. Kapı kollarının bağlanacağı çıkıntıları yapıp yerlerine yapıştırdım.
10 Ağustos 2008:
Bagaj kapağı çıtalarını yapıştırdım. Üst çıtadaki hafif eğriliği daha sonra düzelttim. 
Arka havalandırma ızgaralarını da yapıp yapıştırdım.
12 Ağustos 2008:
İlk astarı attım. Biraz daha macun ve zımparaya gerek var.
16 Ağustos 2008:
Silikon kalıba yatırma teşkilatını kurdum. Gövde ile ilgili her yer silikonun içinde kalsın ve gövde içine de silikon girmesin diye gövdenin altına çepeçevre bir etek döndüm.
Silikonu hazırlayıp kalıp içine boşalttım. Gövde hafif olup yüzdüğünden dolayı üstüne demir ağırlıklar koydum.
17 Ağustos 2008:
Kalıp donunca modeli içinden çıkardım, iç kısımdan yüzey yüzey işleyerek resin döktüm. Resin sererken takviye olsun diye tuvalet kağıdından parçaları resine yedirerek takviye ve fazla akmayı önleyici katman oluşturdum.
Ve ilk parça törenle kalıptan çıktı. Pek bir şeye benzemiyor, taşmaları traşlayıp bir astar atarak problem olup olmadığını göreceğim.
31 Ağustos 2008:
İlk kalıptan çıkan parçada çok boşluklar olduğundan geçen birkaç gün boyunca daha dikkatli olarak 2. bir kalıp yaptım. Tekrar aynı yöntemle yüzey yüzey işleyerek komple arabayı döktüm, bu sefer güzel olarak çıktı. Bu parçayı erkek kalıp dökmek için kalıplar arası dolgu parçası olarak kullanacağım.
Erkek kalıp dişinin içine konduğu zaman kendi ağırlığından sarkma yapıp boşluğu kapatmasın diye erkek kalıbın içine taşıyıcı iskelet görevi görmesi için 2 adet bakırdan takviye yaptım. Silikon kalıba dolarken daha rahat dolabilmesi ve iskelet ile silikon arasında tutucu tırnak görevi görmesi amacı ile bakır levhalara delikler deldim.
Erkek kalıbın tam pozisyon ayarı için, bakırların kenarlarını kıvırarak oturma yüzeyi yaptım. Silikon dökümü sırasında pozisyonları şaşmasın diye oturma yüzeylerinin üstüne demir ağırlıklar koydum. Bir enjektör gövdesinden de dolum yolluğunu tavanın iç kısmına tespit ettim, artık silikon doldurmaya hazır hale geldi. 
Silikonu döktüm. Umarım sonuç başarılı olur.
01 Eylül 2008:
Maalesef erkek kalıp gövdeden çıkmak için yeterince büzülemedi, ve esnetme sırasında gövde kırıldı. Parçalı erkek kalıp deneyeceğim.
05 Eylül 2008:
Esnek bir dolgu malzemesi olsun diye erimiş plastik tabancası (glue gun) ile tüm dişi kalıbın içini döşedim.
.Böylece esnek bir ara dolgu parçası elde ettim.
06 Eylül 2008:
Erimiş plastiğin iç yüzeyde kalan yol yol izleri yumuşatmak için iç tarafa komple maske bandı yapıştırarak biraz düzelttim. Parçalı erkek kalıp için ilk parça silikonu döktüm. Kolay çıkarılabilmesi için de kurumayan modelci macunu ile iç tarafa eğimli bir duvar yapıp silikonu öyle döktüm. Kuruyunca ara macunu söktüm, ikinci parça silikon ilkine yapışmasın diye ilkinin üstünü tamamen Humbrol Maskol ile kapladım ve kuruyunca da kalan yere de silikon döküp 2 parçalı erkek kalıbı oluşturdum. 
08 Eylül 2008:
Gövde dökümü için akrilik polyester kullandım. Çıkan parça gayet tatminkar oldu. Gövde içinde kalan siyahlıklar erkek ve dişi kalıplar birbirine oturmasın diye araya koyduğum plastik mesafe parçaları...
29 Mart 2009:
Ön camın üst profili hatalı olduğu için ana modelde düzeltip tekrar yeni bir silikon dişi kalıp yaptım ve yeni bir kasa daha bastım, camları, çamurlukları vs. boşalttım ve çelik macun ile yüzey tesviyesine başladım. Bu arada, taban paneli için de silikondan bir kalıp yapıp örnek parça bastım ama bunun üzerinde daha çalışmam lazım.
03 Nisan 2009:
Ön şasi kollarının da silikon ile kalıbını alıp resin parçaları döktüm.
Parçaları Japon yapıştırıcı ile birleştirip astar boya attım.